Een LANDMARK gebouw

De Zuidtoren is een opvallende verschijning aan de Taurusavenue te Hoofddorp, direct naast het NS Station. Het is het hoogste, en meest herkenbare gebouw uit de wijde omgeving. Vanuit alle richtingen en van grote afstand zichtbaar.

De kracht van het gebouw schuilt in de eenvoud van het ontwerp dat afkomstig is van het prestigieuze Amerikaanse architectenbureau Kohn Pedersen Fox Associates (KPF). Met zijn heldere en elegante gebogen vorm, uitnodigende royale entree en hoogwaardig materiaalgebruik biedt de Zuidtoren een ideaal ondernemersklimaat van internationaal niveau.

EEN INSPIREREND GEBOUW

Kantoorgebouw ‘Zuidtoren’ ligt centraal in de Randstad en is als landmark vanuit de wijde omtrek te zien. Een fijne plek om te werken met een inspirerend uitzicht. En toch maar een paar minuten verwijderd van de internationale dynamiek van Schiphol en het stadsleven van Amsterdam en Haarlem.

Op een steenworp afstand van Schiphol Airport en de Amsterdamse Zuidas, maar stukken voordeliger! Dat is de kracht van Hoofddorp dat door zijn uitstekende bereikbaarheid en ligging is uitgegroeid tot een belangrijk zakencentrum met een volwassen infrastructuur.

De Haarlemmermeer wordt niet voor niets het kloppend hart van de Randstad genoemd. Met een uitstekend vestigingsklimaat voor bedrijven en veel ruimte om te wonen, te ondernemen, te werken en te recreëren.

OVER DE ARCHITECTEN

Kohn Pederson Fox Associates is een internationaal opererend architectenbureau dat bekend staat om zijn excellence en innovatie in design. KPF heeft een trackrecord van meer dan 400 prestigieuze projecten wereldwijd.

Zo tekenden zij o.a. hoofdkantoren voor Unilever en Amazon in Londen, een kantorencomplex voor Samsung Electronix in Seoul, het IBM World Headquarters in Armonk, NY, USA, en het Abu Dhabi Investment Authority (ADIA) Headquarters. Een van KPF’s meest bekende en bekroonde projecten is het Shanghai World Financial Center dat met een hoogte van 492 meter behoort tot de zes hoogste gebouwen van de wereld.